diumenge, 1 de febrer del 2009

Berenguer perd el lideratge en la 2ª etapa de la Marina, però Meivel-GR conserva intactes les seues possibilitats

La segona etapa de la Volta a la Marina, que es disputava a Altea la Vella el diumenge 1 de febrer, presentava un recorregut realment dur amb la inclusió de dos ascensions al Coll de Rates. Jordi Berenguer, que no va tindre el seu dia, va abandonar l'etapa durant l'ascensió al primer port i els seus companys ja no pogueren fer res per adreçar la prova i disputar la victòria. El corredor Rafael Miravalles (Momblau-Bambú) va culminar una llarga escapada amb J.M. Moreno (Senabre) i es va endur l'etapa amb autoritat. Miravalles serà un dur rival per a la general de la Volta. El guanyador de la Volta en 2008, Tomàs Lloret, va intentar infructuosament neutralitzar l'escapada i finalment el seu grup va ser absorbit en la segona ascensió a Rates a pocs quilòmetre de l'arribada. Miquel Alandete, que acompanyava Lloret en el grup perseguidor dels dos escapats, es va imposar en l'esprint del grup reduït i es va classificar tercer. Tomàs Lloret era 10é.

En la general és líder el corredor de Jimar Óscar Andrés, que va ser 5é en l'etapa. En la general Alandete ja és 5é a 9 punts del líder. Recordem que en el còmput final de les 12 etapes tots els corredors descartaran els dos pitjors resultats, cosa que manté els tres puntals de Meivel-GR (Tomàs Lloret, Jordi Berenguer i Miquel Alandete) amb les possibilitats intactes de cara a les pròximes etapes.

La pròxima cita en la Marina és en l'etapa de Benidorm el pròxim diumenge. En l'etapa de Benidorm de l'edició de 2008,
Tomàs Lloret i Miquel Alandete van arribar escapats en solitari.

Links:
Crònica en el web oficial de la Volta a la Marina
Notícia en el web dels àrbitres d'Alacant
Classificacions completes

Imatge:
Miquel Alandete, Jordi Berenguer i Luis Gisbert conversen segons abans de l'eixida de l'etapa d'Altea la Vella