divendres, 12 de març del 2010

La Grupeta de la Ribera dóna el maillot de líder de la Volta al Vinalopó a Levante-EMV de la Ribera

Els corredors de la Grupeta de la Ribera van visitar ahir dijous 11 d'abril la redacció de la Ribera a Alzira del periòdic Levante-EMV. El responsable d'esports, Carles Senso, i el director delegat de l'edició de la Ribera, Bernat Clari, van rebre el col·lectiu de la Ribera i van estar comentat aspectes de l'equip i de la temporada 2010.

Entre els corredors presents hi havia els màster Luis Gisbert i Josep Talens, David Gallardo (campió de la Comunitat Valenciana de BTT i actual líder de l'Open BTT) i Miquel Alandete (guanyador de la general final de la Volta al Vinalopó i campió del Món en 2007).

El col·lectiu de la Ribera va voler manifestar a Bernat Clari el seu agraïment sincer per la cobertura periodística que Levante-EMV ha donat a la Grupeta de la Ribera en els últims anys. El director delegat de Levante a la Ribera es va mostrar molt agraït i va remarcar que és molt gratificant rebre el reconeixement al treball i la professió dels periodistes.

La Grupeta va donar al director de Levante un quadre amb el maillot rosa de líder de la general de la Volta al Vinalopó 2010, que també inclou imatges de la volta alacantina i del Mundial de l'any 2007, on Miquel Alandete es va proclamar campió del Món Màster.

Imatges: D'esquerra a dreta, Juan Alandete (director esportiu de la Grupeta), Carles Senso (responsable d'Esports de Levante-EMV la Ribera), Josep Talens, Luis Gisbert, Miquel Alandete, David Gallardo i Bernat Clari (director delegat de Levante).

diumenge, 7 de març del 2010

La Vie en Rose

Miquel Alandete, vencedor final del Vinalopó

Crònica de l'última etapa de Petrer de la Volta al Vinalopó. Diumenge 7 de març

Miquel Alandete, gràcies a una etapa plena de fortalesa, ha conservat sense problemes el maillot rosa de la Volta al Vinalopó en l'etapa de Petrer. Així s'ha endut a Algemesí la prestigiosa ronda per segon any consecutiu. A pesar de la dura oposició de l'elite Rafa Rodríguez, corredor professional en 2008 i guanyador de quatre etapes en el Vinalopó l'any passat, Alandete ha plantat cara i no ha permés cap moviment del corredor alacantí de Supermecados Froiz.

La prova de Petrer, huitena i última de la volta, començava a les 10 del matí enmig d'una pluja lleugera que complicava el traçat en alguns revolts. El panorama possibilitava la victòria de Rodríguez en la general final, però estava obligat a controlar la carrera, guanyar l'etapa i esperar que Alandete no fóra segon.

L'etapa s'ha esclarit molt en la segona volta, quan Alandete, que no estava disposat a haver de respondre a tots els atacs, arrancava en la part més empinada i se n'anava en solitari. Sonava l'alarma i la persecució s'organitzava de seguida. Amb Alandete neutralitzat en la part plana, Miguel i Tomàs Lloret, els dos corredors de la Grupeta de la Ribera més entonats, treballaven en favor del seu líder, però els atacs continus al maillot rosa i la selecció de les quatre últimes voltes propiciaven un mà a mà absolutament espectacular entre els dos corredors més forts de tota la volta: Rodríguez i Alandete. Alandete responia perfectament als atacs de l'alacantí i els contraatacs del d'Algemesí seleccionaven més encara el grup. Al final la vigilància entre els dos permetia la incorporació dels altres corredors que sistemàticament perdien contacte en la part més dura del circuit. I és que Rodríguez no es podia permetre una escapada només amb el riberenc: amb Rodríguez primer en l'etapa i Alandete segon, la volta era per al d'Algemesí. La vigilància propiciava una escapada de set corredors en l'última volta. L'aventura dels set ciclistes donava la volta matemàticament a Alandete, ja que Rodríguez perdia uns punts preciosos que li impedien destronar el corredor de la Ribera. Rodríguez, que havia invertit massa forces intentant desgastar el líder, buscava aliats per tirar avall l'escapada i intentava recobrar les forces, però ja era tard. Per davant, Manuel Sánchez (Monforte) vencia en l'etapa. Rafa Rodríguez era huité mentre Alandete, molt atent, era nové i celebrava el triomf pels carrers de Petrer.



Imatge 1: Pels carrers de Petrer, Miquel Alandete posa a prova la fortalesa de Rafa Rodríguez, que tira del grup perseguidor.
Imatge 2: Alandete en una etapa anterior del Vinalopó 2010. Photo ©PasiónCiclista

David Gallardo, primer líder de l'Open BTT de la Comunitat Valenciana

David Gallardo no ha trobat millor forma per a estrenar el seu maillot de campió autonòmic que guanyant la primer puntuable de l'Open BTT celebrat a Polop. El seu domini ha estat tan gran que el segon classificat, Óscar Juárez, ha entrat a prop de dos minuts del biker M30 de l'equip de la Grupeta. L'alegria del col·lectiu de la Ribera era doble ja que a la mateixa hora Miquel Alandete s'embutxacava la Volta al Vinalopó.



Imatges: Gallardo en un moment de la prova (Photo ©DeiviD MD) i en el podi

Alandete és segon en la cronoescalada de la Volta a la Marina i Tomàs Lloret es manté 6é en la general

Crònica de la sisena etapa de la Volta a la Marina. Xaló. 6 de març de 2010

Emili Martí (Senabre) s'ha col·locat líder de la Volta a la Marina després de guanyar la cronoescalada de 12 km de Xaló. Martí s'ha imposat a Miquel Alandete, que ha sigut segon en l'etapa a 42", tot i que el d'Algemesí havia de disputar la decisiva etapa final de la Volta al Vinalopó l'endemà diumenge a Petrer. L'anterior líder, el campió d'Espanya sènior Rafael Miravalles, perdia més de dos minuts i mig respecte a Martí i quasi dos minuts respecte a Alandete i cedia el lideratge. Tomàs Lloret, l'altre corredor de la Grupeta de la Ribera, era 10é en l'etapa amb un temps de 27'13" i manté el seu sisé lloc en la general.

Miquel Alandete prenia una decisió arriscada en la cronoescalada ja que la disputava amb una bicicleta específica de contrarrelotge i roda lenticular cedides per Bicicletes Sanchis, que és un dels espònsors de l'equip de la Ribera. El corredor d'Algemesí, en acabar la crono, lamentava molt l'anul·lació de l'etapa de Callosa d'En Sarrià de la Volta a la Marina i sobretot la coincidència, la setmana passada, el mateix dia i a la mateixa hora, de les etapes de Pedreguer (Volta a la Marina) i Castalla (Volta al Vinalopó). Alandete és l'únic corredor que apostava per disputar la general de les dos voltes, però la coincidència de Castalla i Pedreguer el va obligar a renunciar a la Marina i això ara complica molt les seues opcions de fer un bon lloc en la general.


Imatge: Miquel Alandete