diumenge, 29 de juny del 2014

Miquel Alandete s'imposa en el Trofeu Ciutat d'Ontinyent

Ontinyent, 29 de juny de 2014
Imatges: Miquel Alandete, amb el jersei de campió autonòmic, distancia tots els seus rivals i té temps de celebrar la victòria als carrers d'Ontinyent. Photo © Alex Soro


Miquel Alandete s'ha endut una brillant victòria a Ontinyent en la cinquena puntuable de la Challenge de la Comunitat Valenciana, una competició que premia els corredors més regulars de la temporada i que tradicionalment inclou les curses més prestigioses de la temporada. 

Alandete, campió del Món Master en 2007 al Tirol (Àustria), actual campió autonòmic en ruta i vencedor de la Challenge absoluta en 2013, ha aprofitat un recorregut dur i espectacular per robar la cartera als seus 9 companys d'escapada. El circuit preparat pel CC Ontinyent era un trencacames de 81 km i incloïa en l'últim tram una rampa del 15% que deixava els corredors en recta de meta.

El ciclista d'Algemesí ha estat prou espavilat per ficar-se en l'escapada bona i distanciar els primers classificats en la general de la Challenge. En l'última de les sis voltes Germán Mortes (Mortes Bikes) iniciava una escapada en solitari que els nou perseguidors no aconseguien reduir. La diferència es mantenia en els últims 10 km al voltant dels 20". Però Alandete ha aprofitat la part més dura de l'últim quilòmetre per deixar asseguts els altres perseguidors, caçar Mortes just al final de la rampa i superar-lo amb autoritat en la recta final. Mortes s'ha classificat finalment segon per davant de l'exprofessional Federico Garcia (Grup Esportiu Volata).

Miquel Alandete partia com a quart en la general absoluta de la Challenge de la Comunitat Valenciana. Amb la seua victòria, ara es col·loca provisionalment segon en la general, a escassos set punts del líder, Pedro J. López (Model-Monforte). López, que manté el lideratge amb 169 punts, es classificava 17é a Ontinyent a 3'30" del ciclista d'Algemesí.

Classificació del Trofeu Ciutat d'Ontinyent

Classificació general de la Challenge de la FCCV

Notícia en Levante-EMV