diumenge, 18 de gener del 2009

Qui és Jordi Berenguer?

Nom?
Jordi Berenguer Ferrer

Edat?
29 anys


On viu?

Va náixer a Alginet però viu a Xàtiva des de fa un parell d'anys.

En què treballa?

És operari de Ford Almussafes des de fa dos anys, quan va deixar el ciclisme professional. Compagina el treball actual amb la direcció de l'equip Elite Sodexo-UPV.

Família?

Prové d'una família ciclista. El seu pare, Juan Carlos Berenguer, va ser també ciclista professional i és director i gerent de l'equip Elite Sodexo-UPV. Jordi és casat amb Adela i té un xiquet d'un any que es diu Iker. Hui li ha dedicat la victòria.

Quines característiques té com a ciclista?
A pesar que en la categoria Master, la Grupeta de la Ribera té corredors com Lloret i Alandete amb un palmarés epectacular, en termes absoluts Jordi Berenguer és indiscutiblement el corredor de més qualitat de l'equip. En 2005 va ser medalla de bronze a Múrcia en el Campionat d'Espanya en ruta per a corredors professionals, per davant de corredors com Alejandro Valverde. En 2003, quan era ciclista professional de l'equip Ovarense de Portugal, va ser capaç de disputar la classificació general de la prestigiosa Volta al Alentejo i plantar cara a corredors com Lance Arsmtrong. També va tindre actuacions destacades en voltes professionals de prestigi com ara la Volta a Astúries, on es va endur la classificació general de la muntanya. És un corredor molt complet i amb una gran punta de velocitat.

Companys d'entrenament?
Des del seu pas des de la categoria juvenil, ha compartir entrenaments amb Miquel Alandete i, quan l'horari de treball li ho permet, s'ajunta amb els corredors de la comarca de la Ribera de Meivel-GR i el corredor èlit Álvaro García.

Quines aficions té a banda del ciclisme?
Li agrada la música i el cine i a poqueta nit li encanta passejar amb Adela i Iker per l'albereda de Xàtiva
.