diumenge, 18 de gener del 2009

Jordi Berenguer (Meivel-GR), recital i lideratge en la Marina

La Marina de 2009 comença com acabà la de 2008, amb exhibició i victòria de Meivel-Grupeta de la Ribera

Ha començat la Volta a la Marina i Meivel-GR ha tornat a demostrar un potencial que sembla incombustible. Si en 2007 Alandete dominava la ronda alacantina i passava el testimoni en 2008 a Tomàs Lloret, hui la tàctica del corredor tapat els ha donat un excel·lent resultat. Pareixia que l'equip riberenc apostaria per un control de carrera en favor dels dos últims guanyadors de la volta, però Meivel-GR ha tornat a deixar clar que la victòria sempre és col·lectiva i que qualsevol dels seus corredors té qualitat suficient per a ser guanyador. Hui Berenguer ha aprofitat una escapada de 15 corredors en la segona de les dos voltes a un circuit exigent preparat pel CC Xàbia. Li havia preparat el camí un sensacional Miguel Lloret (Meivel-GR), que ha estat escapat pràcticament tota l'etapa (en la foto de la dreta Lloret corona en primera posició l'alt de Benitatxell). En la segona volta Berenguer ha passat primer per Benitatxell i només ha pogut mantenir el seu ritme un corredor: Carlos Burguera. Per problemes mecànics, Miguel Lloret ha estat absorbit pel grup perseguidor en els últims metres, però la victòria ja era de Berenguer. En una arribada amb un últim km de gran dificultat per la contínua ascensió, Jordi no ha tingut problemes per imposar-se en l'etapa i endur-se a casa els maillots de líder de la general i de la muntanya. Alguns corredors del grupet de 15 han estat neutralitzats pel gran grup format per 50 supervivents. Tomàs Lloret no ha disputat l'esprint i Alandete, 13é en l'etapa, ha encapçalat el grup perseguidor.

Links
Crònica, fotos i classificacions: Web de la Volta a la Marina
Notícia del periòdic Información
Notícia de la FCCV
Notícia en el web Àrbitres d'Alacant


Qui és Jordi Berenguer?

Nom?
Jordi Berenguer Ferrer

Edat?
29 anys


On viu?

Va náixer a Alginet però viu a Xàtiva des de fa un parell d'anys.

En què treballa?

És operari de Ford Almussafes des de fa dos anys, quan va deixar el ciclisme professional. Compagina el treball actual amb la direcció de l'equip Elite Sodexo-UPV.

Família?

Prové d'una família ciclista. El seu pare, Juan Carlos Berenguer, va ser també ciclista professional i és director i gerent de l'equip Elite Sodexo-UPV. Jordi és casat amb Adela i té un xiquet d'un any que es diu Iker. Hui li ha dedicat la victòria.

Quines característiques té com a ciclista?
A pesar que en la categoria Master, la Grupeta de la Ribera té corredors com Lloret i Alandete amb un palmarés epectacular, en termes absoluts Jordi Berenguer és indiscutiblement el corredor de més qualitat de l'equip. En 2005 va ser medalla de bronze a Múrcia en el Campionat d'Espanya en ruta per a corredors professionals, per davant de corredors com Alejandro Valverde. En 2003, quan era ciclista professional de l'equip Ovarense de Portugal, va ser capaç de disputar la classificació general de la prestigiosa Volta al Alentejo i plantar cara a corredors com Lance Arsmtrong. També va tindre actuacions destacades en voltes professionals de prestigi com ara la Volta a Astúries, on es va endur la classificació general de la muntanya. És un corredor molt complet i amb una gran punta de velocitat.

Companys d'entrenament?
Des del seu pas des de la categoria juvenil, ha compartir entrenaments amb Miquel Alandete i, quan l'horari de treball li ho permet, s'ajunta amb els corredors de la comarca de la Ribera de Meivel-GR i el corredor èlit Álvaro García.

Quines aficions té a banda del ciclisme?
Li agrada la música i el cine i a poqueta nit li encanta passejar amb Adela i Iker per l'albereda de Xàtiva
.