dimarts, 10 de març del 2009

La Grupeta de la Ribera dedica el triomf en la Volta al Vinalopó a Vicent Escartí

Fa a penes dos setmanes, Vicent Escartí, ciclista d'Alzira i company d'entrenaments dels membres de la Grupeta de la Ribera, patia un brutal accident en un entrenament en el terme municipal de la Pobla Llarga. Vicent va impactar amb el cap directament sobre la carretera i la contusió li provocà el trencament de dos vèrtebres i l'esclafament d'una altra. Els serveis mèdics que el van atendre destacaren que el resultat esperat en un accident d'esta naturalesa és la invalidesa permanent. Ahir Vicent tornava a casa amb la incomoditat d'una pròtesi metàl·lica que els especialistes de l'hospital de la Ribera li van incrustar i fixar al crani i el coll i que el mantindrà immòbil durant tres mesos.

Ahir dilluns, una representació de l'equip Meivel-Grupeta de la Ribera (Luis Gisbert, Josep Talens, Miquel Alandete, i el director de l'equip Juan Alandete) va fer una visita a Vicent Escartí. La Grupeta de la Ribera li va dedicar el triomf en la Volta al Vinalopó i li va entregar el maillot de vencedor. També li van regalar una equipació completa de l'equip Meivel-GR i li van demanar poder acompanyar-lo en la primera eixida que faça quan acabe la seua convalescència i el període de rehabilitació.
Imatges:
1. Vicent Escartí rep el maillot rosa de líder de la Volta al Vinalopó. D'esquerra a dreta, Miquel Alandete, Luis Gisbert, Jordi Berenguer, Josep Talens i Juan Alandete.
2. Vicent Escartí i Luis Gisbert

dilluns, 9 de març del 2009

Miquel Alandete, guanyador final de la Volta al Vinalopó

Amb la seua 5a posició en l'etapa final de Sax, Miquel Alandete va aconseguir dissabte passat una prestigiosa victòria en imposar-se en la classificació general de la Volta al Vinalopó. En l'etapa es va imposar de nou l'exprofessional Rafa Rodríguez (Supermercados Froiz), Alandete va ser cinqué i Jordi Berenguer (Meivel-GR), sisé.

El corredor d'Algemesí va fonamentar la seua victòria en la l'etapa incial, la contrarrellotge d'Ibi, on va ser mot superior als seus rivals. La regularitat en la resta d'etapes, el bon rendiment en la muntanya i especialment el gran recolzament del seu equip, Meivel-GR, van facilitar una victòria que va estar ben lligada des de les primeres etapes. Una de les claus també va ser la fortalesa de Jordi Berenguer, l'altre puntal de Meivel-GR, que finalment es va classificar tercer en la general. Meivel-Grupeta de la Ribera, a pesar de marcar com a objectiu principal el treball de control en favor dels seus dos corredors més destacats, també va demostrar un excel·lent rendiment i es va imposar en la classificació general per equips.

En la Volta al Vinalopó, una de les poques a Espanya oberta a totes les categories, van participar corredors d'una indiscutible qualitat, entre ells membres de la selecció olímpica espanyola com ara Guillermo Ferrer, ciclistes que fa pocs mesos competien en categoria professional com ara Óscar Grau o Rafael Rodríguez, o alguns dels millors corredors espanyols de la categoria Elite i Sub-23, com ara Kiko González.

Miquel Alandete va acumular en les set etapes una gran regularitat. Va obtindre la victòria en una etapa (la cronometrada d'Ibi), un segon lloc (la dura etapa de Petrer), tres tercers llocs (Castalla, Ibi i Sant Vicent del Raspeig) i un cinqué lloc (Sax). Cap corredor va fer perillar la victòria final d'Alandete i quan s'havien disputat sis de les set etapes, el corredor de Meivel-GR ja tenia la victòria pràcticament assegurada. Jordi Berenguer, l'altre corredor de Meivel-GR es va classificar finalment en 3a posició.

Links:

Imatges per als mitjans de comunicació:
  • Miquel Alandete durant la disputa de l'etapa de Petrer
  • Podi de la Volta al Vinalopó amb els tres classificats de la general final: Miquel Alandete, Frederic Ivars (Jimar) i Jordi Berenguer.
  • Tres membres de l'equip Meivel-Grupeta de la Ribera abans de la disputa d'una prova. D'esquerra a dreta, Miguel Lloret, Miquel Alandete, Luis Gisbert.
  • Tres membres de l'equip Meivel-GR encapçalant el grup en l'eixida d'una etapa.