dilluns, 29 de març del 2010

Anna Sanchis i la Grupeta de la Ribera visiten el col·legi Santa María de València







Anna Sanchis i la Grupeta de la Ribera han visitat esta vesprada el centre concertat Santa María de València. El prestigiós col·legi, ubicat en el número 10 de l'avinguda Tres Creus, ha preparat una extraordinària benvinguda als ciclistes. Alumnes d'Educació Infantil, 6é de Primària i 1r de Secundària han participat en una jornada que ha combinat salut, esport i educació.

L'activitat ha estat coordinada i promoguda per la directora del centre, Vicenta Rodríguez, el professor José Garay i Miquel Alandete. La visita dels ciclistes valencians (Anna Sanchis, Álvaro García, Blai Signes i Miquel Alandete) s'ha convertit en una atracció dins de la setmana cultural del centre. Demà dia 30 el col·legi fa la seua tradicional eixida en bici que s'allarga durant tot el dia.

Els ciclistes han arribat al centre cap a les 3.30 de la vesprada i la seua primera presa de contacte ha estat un simulacre de competició en el pati de l'escola. Els alumnes s'han encarregat de donar l'eixida i comptar les 5 voltes de què ha constat la prova. Com era previsible, la guanyadora ha estat Anna Sanchis. L'exhibició ha tingut tant d'èxit que els més menudets, els alumnes d'infantil, han eixit de les aules i han obligat els ciclistes a repetir la demostració. En acabar la carrera pirata, el professor José Garay ha presentat els ciclistes en el pavelló del col·legi i els alumnes han encadenat més d'una hora de preguntes sobre diferents temes relacionats amb el ciclisme, com ara la mecànica, la salut i com compaginar ciclisme, família i estudis.

Anna ha parlat d'aspectes de la competició i del ciclisme femení. Blai Signes, corredor de Carlet que ha superat un càncer de medul·la òssia i un trasplantament medul·lar, ha contat la seua experiència i els seus èxits com a campió d'Espanya de ciclistes trasplantats i 4t classificat l'any passat en el mundial d'Austràlia. Álvaro García ha parlat de la seua carrera esportiva com a ciclista Elite i Miquel Alandete també ha contestat preguntes sobre el ciclisme de competició.

En la jornada hi ha hagut un convidat de luxe que ha tingut el seu protagonisme quan el torn de preguntes i respostes ha tractat el tema del ciclisme professional. Chema Rodríguez, cap de premsa d'Anna Sanchis i també de Carlos Sastre, ha compartit amb els alumnes la seua opinió sobre Sastre i les claus per poder arribar a ser un esportista professional de primer nivell capaç de guanyar el Tour de França, la volta per etapes més important del món. En acabar l'activitat, la directora del centre, Vicenta Rodríguez, ha agraït als ciclistes la seua visita i els ha obsequiat amb uns detalls de record.

La visita al col·legi Santa María de València s'inclou dins del programa educatiu i cultural de l'associació de la Grupeta de la Ribera. En l'àmbit estrictament educatiu, en els últims anys la Grupeta ha visitat diferents centres com ara el col·legi públic de primària Lluís de Santàngel del Saler i els instituts Bernat Guinovart i Sant Vicent Ferrer d'Algemesí.

Imatges (de dalt a baix i d'esquerra a dreta):
1. Anna passa per davant dels alumnes més menuts
2. Anna s'imposa en la carrera
3 i 4. Els ciclistes firmen autògrafs i conversen amb els alumnes en el pati
5. Torn de preguntes en el pavelló
6. D'esquerra a dreta, Anna Sanchis, Miquel Alandete, Blai Signes, Álvaro García i Chema Rodríguez
7. El professorat implicat en l'activitat i la directora del centre, Vicenta Rodríguez, amb els convidats

Links: