dissabte, 20 de març del 2010

Miquel Alandete i Álvaro García s'imposen en la crono per parelles de Castelló de la Ribera


Miquel Alandete (Màster, Grupeta de la Ribera) i Álvaro García (Elite, Universitat Politècnica) s'han imposat en la tradicional contra-rellotge per parelles que ha organitzat el club ciclista de Castelló de la Ribera. La prova ha congregat corredors de molta qualitat, com ara el professional en 2009 Javier Benítez (parella amb Salvador Sanchis), el professional Pascual Orengo o l'actual campió d'Espanya Elite de contra-rellotge José Belda.

La zona d'eixida i arribada s'ha disposat perfectament i tot el circuit estava ben senyalitzat i controlat. El recorregut de 10,4 km completament plans transcorria per bona carretera i potser l'única dificultat era el vent que bufava de cara en la recta de 3 kms entre la Pobla Llarga i Manuel.

Miquel Alandete i Álvaro García, amics i companys d'entrenament, han estat l'última parella que ha pres l'eixida i el seu registre, 12 minuts i 4 segons, ha superat tots els anteriors. Els dos riberencs, bons especialistes en la lluita contra el rellotge, han volat a una velocitat mitjana de més de 47 km/h i s'han coordinat perfectament en els relleus. No ho han tingut del tot fàcil els dos corredors de la Ribera, ja que en l'últim tram de la crono Álvaro Garcia ha rebentat el tubular de la seua roda lenticular contra un albelló i ha entrat en meta amb la roda punxada.

Álvaro García és un corredor Elite de Carlet que té en el seu palmarés resultats tan destacats com el segon lloc en la Volta a Espanya Elite o el quart lloc en el campionat d'Espanya. García es va formar com a corredor de carretera en les files de la Grupeta de la Ribera en 2006 i 2007, on va ser company d'equip de Miquel Alandete.

Els altres dos membres de la Grupeta destacats en la crono de Castelló han estat Josep Talens (M-50) i Luis Gisbert (M-40). La parella de l'equip de la Ribera, que era de les primeres a disputar la crono, marcava un temps de 13'28", que s'ha mantingut com a millor registre M-50 durant gran part de la prova. Finalment la parella formada per Momparler i Perales rebaixava per escassos segons el seu temps. Talens i Gisbert s'han classificat en segon lloc en la seua categoria.


Imatges:
  • En el podi, d'esquerra a dreta, Pascual Orengo i Pascual Orengo, Álvaro Garcia i Miquel Alandete, Salva Sanchis i Javi Benítez.
  • Els quatre ciclistes de la Ribera, d'esquerra a dreta, Miquel Alandete, Álvaro García (UPV), Luis Gisbert i Josep Talens.

diumenge, 14 de març del 2010

Alandete és segon a Calp i Lloret huité

Crònica de la setena etapa de la Volta a la Marina. Calp. 14 de març de 2010

Com es veu en la imatge d'entrada en meta, només un sprinter pur com Óscar Andres (Monforte) ha superat l'algemesinenc Miquel Alandete en l'arribada massiva que s'ha vist a l'etapa de Calp. A pesar de les contínues escaramusses durant tota l'etapa, disputada en 17 voltes sobre un circuit semiurbà, en l'última volta ja es veia que la victòria es decidiria a l'sprint. En l'últim revolt, els dos últims llançadors de la Grupeta de la Ribera (Miguel Lloret i Luis Gisbert) han deixat Alandete i Tomàs Lloret en bones posicions per a optar a la victòria. Pareixia que Alandete guanyaria l'etapa però en els últims metres l'sprinter Óscar Andrés l'ha superat. Tomàs Lloret s'ha classificat huité i es col·loca cinqué en la general a falta de l'última etapa en ruta de Bellreguard, el pròxim 18 d'abril. La general continua encapçalada per Emili Martí (Senabre) que hui ha estat 14é en l'etapa. Alandete, per la seua banda, ha completat en una setmana uns registres sorprenents, ja que ha oferit un gran rendiment en voltes per etapes (va guanyar la general de la Volta al Vinalopó diumenge passat), cronometrades (va ser segon en la cronoescalada de Xaló dissabte passat) i en arribades en grup com la de la setena etapa de la Volta a la Marina disputada hui a Calp. En un ascens meteòric, Alandete és ara seté en la general després de dos segons llocs consecutius en les últimes etapes de la Marina.