dissabte, 1 de maig del 2010

Almoradí, tercera etapa de la Vega Baixa




Almoradí ha estat hui dissabte al matí la tercera etapa de la Volta a la Vega Baixa. Es tractava d'un recorregut semiurbà al qual els 165 corredors inscrits havien de completar 10 voltes. Poca complicació en principi, ni una mínima dificultat orogràfica i alguns bacs espectaculars han estat les notes predominants. L'etapa, de 75 km, ha estat marcada per l'escapada de set corredors que a meitat de recorregut la Grupeta de la Ribera ha intentat neutralitzar sense èxit. Han estat finalment 13 els corredors que han arribat destacats. Andrés Pascual (Colsur) s'ha proclamat vencedor de l'etapa i Miquel Alandete, primer del grup perseguidor, s'ha classificat 14é, just per davant de qui partia com a líder de la volta, Inocencio Serra (Monforte). Alandete és ara tercer en la general, a 21 punts del nou líder, Óscar Andrés (Monforte). Demà es disputa la quarta etapa a Rojales, on la Grupeta de la Ribera fa nit hui.

Web oficial de la volta (amb crònica de l'etapa, classificacions i més informació).

Imatge 1: D'esquerra a dreta, segons abans de l'eixida, els corredors de la Grupeta de la Ribera José Herrero (Alginet), Josep Talens (Algemesí), Miquel Alandete (Algemesí) i Luis Gisbert (Alzira).

Imatge 2: Miquel Alandete ataca i enfila el grup pels carrers d'Almoradí.

Imatge 3: La Grupeta de la Ribera tira del gran grup.

diumenge, 25 d’abril del 2010

Exhibició de Miquel Alandete en la volta VIII Cinturón al Sur de Alicante



Hui diumenge ha acabat la volta VIII Cinturón al Sur de Alicante. La ronda ha constat de tres etapes i s'ha disputat durant els dies 23, 24 i 25 d'abril.

La primera etapa (Orihuela-Daya Vieja. 78km) va ser certament incòmoda per als corredors, que arrancaven d'Orihuela mentre plovia a bots i barrals. Les carreteres tenien un pam d'aigua i els revolts es feien molt difícils. A pocs quilòmetres del final, Jorge Rodríguez (Inelecma) consolidava una lleugera diferència i en la meta aconseguia una renda de set segons sobre el gran grup. Miquel Alandete es ficava en l'esprint i acabava quart en l'etapa.

La segona etapa, la del dissabte, es dividia en dos sectors, una prova en línia al matí i una crono individual de quatre quilòmetres a la vesprada. El sector del matí (Daya Vieja-Benijófar. 66km) presentava les pujades de l'ermita de Redován i el cementeri d'Hurchillo. En la segona pujada un atac d'Alandete seleccionava el grup i una dotzena de corredors es presentaven junts als carrers de Benijófar. El Madrileny Alberto Sánchez (Mariscos Castellar) guanyava l'etapa i Alandete fregava la victòria i era segon. El líder salvava l'etapa ja que havia aconseguit ficar-se en l'escapada. En la crono de quatre km de la vesprada s'imposava el mallorquí Jaume Maimó (Cala d'Or), amb un temps de 5'15". Miquel Alandete tenia moltes esperances en la crono de Benijófar i confiava en el rendiment d'altres ocasions, però en cap moment podia agafar un bon ritme i finalment era seté amb un temps de 5'23'', amb el mateix registre que quart, cinqué i sisé classificats. Rodríguez encara mantenia el maillot de líder.

Tot havia quedat en l'aire per a l'etapa reina de diumenge (Benijófar-Orihuela. 100km), amb la doble ascensió a Rebate. Alandete partia com a sisé classificat en la general, a 10 segons del líder. En les primeres rampes de l'alt de Rebate el corredor d'Algemesí dinamitava la carrera, guanyava la partida a tots els corredors importants de la general i, després d'una exhibició de prop de 60 km, guanyava l'etapa. En els primers quilòmetres de l'escapada, Alandete tenia l'ajuda d'Emili Martí (Senabre), però en la segona ascensió el corredor d'Algemesí es quedava sol, aguantava 40 quilòmetres de persecució i celebrava en solitari la victòria d'etapa i la general pels carrers d'Orihuela.





Imatge 1: Miquel Alandete celebra el seu triomf a la meta d'Orihuela. Photo©Pasión Ciclista
Imatge 2: Miquel durant la disputa de la contra-rellotge individual de Benijófar

Classificacions completes en breu

Imatges del Cinturó d'Alacant per a als mitjans de comunicació



Imatge 1: Miquel Alandete amb el mític ciclista Bernardo Ruiz al podi

Imatge 2. Podi final amb els maillots de la prova. Luis Gisbert (Grupeta de la Ribera) porta el maillot blau de la regularitat que s'havia adjudicat també Miquel Alandete