diumenge, 23 de maig del 2010

Grupeta de la Ribera: Balanç de la temporada 2010

2010, una gran temporada
Hui diumenge 23 de maig ha acabat la Volta a la Vega Baixa, l'última de les quatre voltes que es disputen a la Comunitat Valenciana en 2010. La primera meitat de la temporada Master, la més important en qualitat i quantitat de competició, presenta un balanç extraordinari per a l'equip de la Grupeta de la Ribera.

David Gallardo, campió autonòmic
Davig Gallardo, el corredor més versàtil del bloc de la Ribera, després d'afinar el seu estat de forma ajudant els seus companys en la Volta al Vinalopó i la Volta a la Marina, es proclamava campió autonòmic de bicicleta tot terreny a Quesa el 28 de febrer i s'imposava uns dies després en la primera prova de l'Open BTT de la Comunitat Valenciana a Polop.

La Volta al Vinalopó i la Volta a la Marina
En les competicions més cobdiciades de la temporada de ruta, les voltes per etapes, el gran dominador ha estat un altre corredor del col·lectiu riberenc: Miquel Alandete. L'excampió del Món ha mostrat un gran colp de pedal en la muntanya i una regularitat infal·lible. El corredor d'Algemesí disputava de manera simultània la Volta Open al Vinalopó (on ja es va imposar en 2009) i la Volta a la Marina (on ja es va imposar en 2007). En la ronda del Vinalopó Alandete es vestia de rosa en la dura tercera etapa d'Ibi i es mantindria líder fins al final.
En la Volta Ciclista a la Marina, tot i que havia de renunciar a una etapa per exigències del guió (el 28 de febrer coincidien les etapes de les dos voltes), Alandete completava una progressió meteòrica i acabava tercer en la general. Tomàs Lloret, guanyador de la Marina en 2008, es classificava sisé en la general i Josep Talens era segon M50 en la general final.

El Cinturó al Sud d'Alacant
En l'única ronda de la temporada valenciana disputada a temps i no a punts, Alandete culminava una nova victòria en una volta amb una gran participació. Miquel mantenia les opcions intactes en les dos primeres etapes del Cinturó d'Alacant, la segona dividida en dos sectors, i després de la cronometrada esperava el seu terreny: la muntanya. En la doble ascensió a Rebate despenjava els seus rivals i, amb una victòria d'etapa a Orihuela, culminava en solitari una escapada èpica de 50 quilòmetres i s'enfundava el maillot de líder en l'última etapa.

La Volta a la Vega Baixa
En una volta sense a penes dificultats orogràfiques com la de la Vega Baixa, Miquel Alandete aprofitava la seua bona punta de velocitat i la cronometrada de Catral del 17 d'abril per presentar les seues credencials, però el bon final del d'Algemesí no era prou per desbancar un esprínter pur, Óscar Andrés, sempre ben protegit pel seu equip (Monforte). Miquel es classificava tercer en la general final.

En els tres primers en les quatre voltes
Alandete, vencedor absolut en dos de les quatre voltes de la temporada (Vinalopó i Cinturó d'Alacant) i tercer en les altres dos (Marina i Vega Baixa), s'ha mostrat indiscutiblement com el corredor més complet i regular de la temporada i a més a més ha aconseguit mantindre un bon punt de forma des de les competicions de principis de gener fins a finals de maig.

El que queda de temporada
Completat el primer cicle de la temporada 2010, alguns corredors de la Grupeta de la Ribera es prendran un descans i alguns altres reprendran la competició. Miquel Alandete, després de mig any a un gran nivell, descansarà durant 45 dies tot i que participarà en algunes carreres, com ara el Campionat Autonòmic Master al Genovés diumenge que ve. Tomàs Lloret reprén la competició i afina ara la seua forma de cara a l'estiu. Participarà en l'autonòmic de ruta igual que Alandete i probablement en el Campionat d'Espanya. David Gallardo, que es va casar fa poques setmanes, s'entrena de nou després del descans i participarà en algunes proves de l'Open BTT i la majoria de proves de ruta. El webmaster de la Grupeta de la Ribera també es pren un descans merescut d'un parell de mesos, encara que una victòria en l'autonòmic o en el Campionat d'Espanya d'algun dels corredors de la GR per descomptat que mereixerà un menció en el nostre web.

Voleu ampliar informació?
Si voleu més detalls de la informació referida ací, consulteu qualsevol de les 30 notícies publicades en 2010 en l'apartat "Voleu consultar notícies anteriors?". Gràcies per accedir al nostre web i no dubteu a contactar via correu-e per a fer suggeriments o consultes vinculades al nostre club o per sol·licitar alguna fotografia en alta resolució.

Imatge: David Gallardo, campió autonòmic de BTT

Acaba la Volta a la Vega Baixa a Benejúzar amb Alandete tercer en la general

En una etapa sobre 100 km ha acabat la Volta a la Vega Baixa. El recorregut, amb eixida i arribada a Benejúzar, es presentava sobre set voltes amb set passos per l'alt de la Pilarica, una ascensió curta i sense pendent que a penes ha trencat el grup principal per uns segons en l'última volta.

Una escapa forjada en la part plana sense corredors importants en la general determinava la victòria. J. P. López (Unit Seguros) guanyava l'etapa en ser el més ràpid d'un grup de set corredors que arribaven escapats, amb el homes de la general a 50". Miquel Alandete posava tota la carn al foc en les quatre últimes voltes i atacava en l'ascensió, pero la poca exigència del tram convertia la valentia en missió impossible. El corredor d'Algemesí es classificava 12é en l'etapa i, consolidant la progressió, era tercer en la general. L'esprínter O. Andrés (Monforte) mantenia el maillot groc sense problemes i s'enduia la volta.




Imatge: Miquel Alandete