diumenge, 4 de setembre del 2016

Miquel Alandete, campió d'Espanya a Reinosa (Cantàbria)

Miquel Alandete va aconseguir ahir a Cantàbria el que probablement era l'únic campionat de prestigi que encara no tenia. Alandete completa amb el maillot de campió d'Espanya un palmarés en Junior, Elite i Master on hi ha campionats autonòmics en ruta i pista, triomfs en la Challenge de la Comunitat Valenciana, la Copa d'Espanya de ruta, el Campionat del Món de fons en ruta i ara el Campionat d'Espanya de ruta. El corredor d'Algemesí va ser fa uns quants anys bronze en el Campionat d'Espanya però mai havia pogut endur-se l'or en cap de les seues participacions.

El campionat dels M40 arrancava des de l'estació d'esquí d'Alto Campoo el dissabte 3 de setembre, a  les 12.30 del migdia. Després d'alguns intents i escaramusses per trencar el grup de 170 ciclistes que havien començat la prova, Frederic Ivars, Salvador Fortea i Miquel Alandete, els tres de la selecció valenciana, aconseguien infiltrar-se en una escapada de 15 corredors que es formava en el km 20. El ritme era alt i els escapats col·laboraven per intentar distanciar el grup perseguidor. Els integrants de la selecció valenciana, ben coordinats i amb objectius clars, col·laboraven per davant per consolidar l'escapada i alhora controlaven el grup per darrere per evitar escapades perilloses. 

La diferència dels 15 escapats no superava el minut i mig quan s'encarava la gran dificultat del Campionat, la pujada a Montesclaros, amb rampes de més del 10% en els primers dos quilòmetres. Ivars era el primer a declarar la guerra total en el port mentre la resta dels integrants del grup d'escapats intentava neutralitzar-lo. Alandete protegia el seu company de selecció i deixava que els perseguidors es cogueren una miqueta abans d'arrancar en solitari, superar els ciclistes que feien de pont i connectar amb el seu company. A pesar que els dos valencians s'entenien perfectament, Raúl Portillo connectava després del port, en una zona de trencacames, amb els dos escapats. Portillo i Ivars disputaven la categoria M40A i Alandete ja havia assegurat la medalla d'or dels M40B. Raúl Portillo, campió de la categoría Master en 2014 i 2015 no volia companys d'escapada. A causa del desgast en el port i el treball per augmentar les diferències, Ivars es despenjava del trio en un dels atacs de Portillo, quan quedaven només 10 km de cursa. Ivars havia format l'escapada en el port i havia demostrat una gran fortalesa per consolidar-la, però cedia perquè començava a patir rampes. Quedaven per davant només dos corredors, Miquel i Portillo. Alandete, que de cap manera volia permetre que Portillo xafara el primer la ratlla de meta, aguantava amb ofici els seus atacs i el superava amb facilitat en l'esprint final. Frederic Ivars arribava tercer a 39 segons després d'una gran carrera i els primers perseguidors, que mai van tindre opcions de connectar amb els primers, a més de minut i mig.   

Alandete encapçala l'escapada bona seguit de Frederic Ivars i Raúl Portillo. 


Alandete i Portillo disputen la victòria i el corredor valencià és netament superior en l'esprint.



Podi dels M-40B. Miquel Alandete és el nou campió d'Espanya.


Tots els campions d'Espanya de les proves celebrades dissabte al matí: Miquel Alandete i Pascual Orengo (Comunitat Valenciana), Juan Trapiello (Castella-Lleó), Raúl Portillo (Euskadi) i Javier de la Fuente (Galícia) 



Entrevista al guanyador



Classificació oficial

Notícia de la Federació Espanyola de Ciclisme

Notícia de la Federació Valenciana de Ciclisme 

Notícia en Europa Press 

Notícia en Levante-EMV

Notícia en Ciclismo Master