diumenge, 31 de gener del 2010

Alandete ja lidera el Vinalopó

Miquel Alandete només necessitava una autèntica etapa de muntanya per a liderar la Volta al Vinalopó. Muntanya de fet era el que esperava els corredors en l'etapa d'Ibi. La participació era destacable perquè es plantaven en l'eixida Diego Milán (corredor professional en 2009 en l'esquadra italiana Acqua&Sapone), Rafa Rodríguez (professional en 2008) i Guillermo Ferrer (un pistard habitual de la prestigiosa selecció espanyola absoluta de pista).

El recorregut de la tercera etapa era francament elèctric. El km 0 era l'arranc de l'alt de les Revoltes, on els 160 corredors es partien en dos grans blocs. Després el vent lateral enfilava els ciclistes capdvanters que buscaven el primer escenari selectiu en realitat: l'alt de Tibi. En esta segona ascensió el que era líder de la ronda, el britànic Richard Bruce, mostrava debilitat i Alandete no perdonava. En la part final del port tres corredors (J.C.Botella, G.Ferrer i M.Alandete) iniciaven una aventura que no faria més que augmentar les distàncies. En les primeres rampes de la Carrasqueta el retard dels perseguidors era de més de 40 segons, però el marge perillava ja que Alandete trencava la roda de darrere i havia de canviar la bicicleta. Ferrer regalava al corredor d'Algemesí un gest d'esportivitat i decidia esperar-lo. Els tres escapats tornaven a augmentar distàncies en la Carrasqueta. Alandete acordava amb Botella que no disputaria els passos de muntanya i així el corredor alacantí encapçalava la general dels escaladors. Ferrer i Alandete, que mantenen amistat des de l'època com a companys d'equip en la categoria Elite, assumien tot el pes de l'etapa en els 15 km finals. Alandete no disputava l'etapa a Ferrer en el dur final de l'ermita d'Ibi i Botella era tercer. El rosari de corredors perseguidors arribava dos minuts més tard i el líder perdia més de 5 minuts.

En la general el corredor de la Grupeta de la Ribera trau 95 punts a l'andalús José Cánovas, que és ara segon. Encara queden cinc etapes però és innegable que l'excampió del món de moment ha encarrilat bé una de les voltes més prestigioses del calendari espanyol.

Volta a la Marina. Tercera etapa. Dénia. 31 de gener
La típica etapa de Dénia de la Volta a la Marina repetia el seu traçat habitual amb un curt recorregut de 55 km conformat per tres voltes rapidíssimes prop de la mar i una de més gran per Jesús Pobre i l'alt de les Planes del Montgó, que es coronava a 5 km de meta. Llevat d'un grapat de corredors que havien intentat la fuga poc abans de Jesús Pobre, el gran grup enfilava les Planes compacte encapçalat per cinc homes de la Grupeta de la Ribera que preparaven el camí per als seus dos líders: Tomàs Lloret i Miquel Alandete. Dels de davant, només Emili Martí mantenia la renda. A poc més d'un km de l'alt de les Planes, R.Miravalles es distanciava uns metres i connectava amb Martí. En la meta del port, Martí (Senabre) s'enduia l'etapa i Miravalles (Monblau) era segon. El grup perseguidor, molt seleccionat, arribava a dos segons encapçalat per Tomàs Lloret, Alandete era 3r en l'esprint i 5é en l'etapa.

En la general Lloret és cinqué i Alandete continua escalant posicions i ja és 15é.