diumenge, 7 d’abril del 2013

Miquel Alandete, tercer en el Cinturó al Sud d'Alacant



Imatge: Miquel Alandete i Josep Talens a l'eixida de la tercera etapa a Oriola.


La Grupeta de la Ribera reprenia la competició després de les dues voltes de principi de temporada, la Marina i el Vinalopó. El Cinturó al Sud d'Alacant s'ha disputat en tres etapes els dies 5, 6 i 7 d'abril. 

Primera etapa, 5 d'abril. Oriola-Oriola
Tot i que la primera etapa presentava poques dificultats orogràfiques, el vent i la pluja en el tram final propiciava una escapada amb set ciclistes que arrapaven més de mig minut al primer grup de perseguidors. A l'arribada a Oriola, el murcià Gabriel Lorca (Monforte) aconseguia treure als seus acompanyants un segon amb un atac a menys d'un quilòmetre de la meta. Alandete es classificava tercer en l'etapa.


Vídeo de la primera etapa


Segona etapa, 6 d'abril. Oriola Costa-Oriola Costa
La segona etapa de la volta no va marcar diferències entre els homes que disputaven la general. un final molt complicat provoca una caiguda en els últims 200 metres i obligava Alandete a perdre el tren de l'esprint en l'últim revolt quan encarava la meta en tercera posició.  Pedro López (Saxun) guanyava l'etapa i Miquel Alandete, 15è, baixava a la cinquena posició en la general.

Tercera i última etapa, 7 d'abril. Oriola-Oriola
Amb el port de l'Hondón, la tercera etapa presentava l'ascensió més dura de la volta, tot i que la vigilància entre els homes de la general després del port provocava una gran reagrupació de 70 ciclistes en la part final de l'etapa. La victòria parcial era de nou per a Pedro López (Saxun). El mallorquí Rafael Miralles (Antoni Gelaber), es classificava segon, arrapava dos segons al líder i s'enduia la volta per un segon. L'anterior líder, Gabriel Lorca  (Monforte) era 5é en l'etapa i segon en la general.  Miquel Alandete, amb la sisena posició en l'etapa, recuperava el tercer lloc en la general final de la volta.

Classificacions completes
Informació del web oficial del col·lectiu d'àrbitres d'Alacant
Web oficial de la volta