dissabte, 4 de setembre del 2010

Travessia per la donació d'òrgans i medul·la òssia

La Grupeta de la Ribera acompanyarà el ciclista basc Jon Larrañaga en la seua travessia ciclista en favor de la donació d'òrgans i medul·la òssia. Jon va ser trasplantat de pulmons ara fa dos anys en l'Hospital Universitari la Fe de València gràcies a una donació anònima.

La travessia té un doble objectiu. Per una banda agrair a la família anònima que en un moment tan difícil com és la mort d'un familiar (probablement un fill) prengueren la decisió de donar els òrgans. L'altre objectiu és conscienciar la societat de la importància de la donació d'òrgans i intentar aconseguir que altres persones que necessiten un trasplantament puguen disposar de l'oportunitat de tornar a tindre una vida.

L'eixida d'aquesta travessia ciclista serà el dissabte 18 de setembre a les huit del matí a l'Hospital Universitari la Fe de València i finalitzarà, el mateix dia, a la catedral de Múrcia, amb un total de 240 Km aproximadament. Jon Larrañaga viu actualment a Múrcia.

Els ciclistes estaran acompanyats en tot moment d'una caravana de cotxes on hi haurà metges, massatgistes, mitjans de comunicació (Canal 9, Canal 7, diari La Verdad i altres mitjans regionals), etc.

A Jon l'acompanyarà durant tot el trajecte Blai Signes, membre de la Grupeta de la Ribera i actual subcampió d'Europa per a persones trasplantades. Blai, que fa prop de quatre anys va ser trasplantat de medul·la òssia i superà un càncer, acudeix també a la travessia ciclista per intentar donar a conéixer la donació de medul·la òssia, la gran desconeguda entre les donacions. Aquesta és una donació que es fa en vida i que no suposa cap risc per al donant ja que es realitza per un mètode que és idèntic al de la donació de sang.

Altres membres de la Grupeta de la Ribera han confirmat que participaran en la travessia. Miquel Alandete, campió del món en 2007 i provador d'Orbea en 2010, va comunicar a Jon que participarà en la travessia. També està prevista la presència del ciclista professional Alejandro Valverde en gran part del recorregut.

La Grupeta de la Ribera anima els aficionats al ciclisme a unir-se en qualsevol part del trajecte i durant el temps que creguen.

Podeu consultar l'itinerari complet i els detalls de la travessia en el web del projecte: www.jonpedalea.es.tl


Vos recomanem també:


Altres links: