diumenge, 27 de febrer del 2011

Cara i creu per a la Grupeta de la Ribera en les etapes del cap de setmana


Volta al Vinalopó. Villena. Sisena etapa. Dissabte, 26 de febrer
Amb una treballada segona posició en la meta de Villena, Miquel Alandete revoluciona la Volta al Vinalopó i, a falta de dos etapes per al final, el ciclista de la Ribera es col·loca segon en la general a 25 punts del nou líder, l'Alacantí Manuel Sánchez (Monforte). Alandete, guanyador de la Volta en 2009 i 2010, no havia mostrat la contundència ni el domini dels anys anteriors, però quan la carrera li ha donat la cara, no ha desaprofitat l'ocasió. El recorregut de Villena, amb dos ascensions a Biar i l'alt de Banyeres, s'enduria també pel vent. En l'últim dels pasos puntuables, l'anterior líder, P.López (Giménez Ganga) mostrava debilitat i la dotzena de ciclistes que s'havien destacat uns pocs segons en el premi de muntanya decidien no parar. En l'esprint reduït s'imposava Javier Puig (Bicicletas Pina) i Alandete, segon, s'enduia uns punts valuosos per a la general.


Volta a la Marina. Pedreguer. Setena etapa. Diumenge, 27 de febrer
En una etapa amb un guió pràcticament calcat al de l'etapa del dissabte de la Volta al Vinalopó, un nou factor ha canviat completament el desenllaç. La pluja ha estat present en la segona mitja part de l'etapa de Pedreguer. L'ascensió a Orba i la Llosa ha seleccionat la cursa i ha deixat quinze corredors per a la disputa de l'etapa en un sprint reduït on Alandete no sol desaprofitar les seues oportunitats. La baixada des de l'últim port ha estat vertiginosa i amb alguns revolts perillosos per l'aigua. Quan el ciclista d'Algemesí encarava els últims 500 metres en una tercera posició ideal per a optar a la victòria, un pas de vianants ha fet caure tres dels quatre primers classificats en la general de la volta. El líder, J.M.Díaz (Monforte) ha salvat el bac i encara s'ha imposat en l'etapa. Això pràcticament sentencia la volta i deixa Alandete sense opcions matemàtiques en la general i amb una probable fisura en el colze dret que el pot fer perdre's les últimes etapes de Marina i Vinalopó.


Imatge: Arribada de l'etapa de Villena de la Volta al Vinalopó, on Alandete és segon

Nota informativa (divendres 4 de març): Miquel Alandete ha evolucionat bé de la caiguda i podrà disputar les pròximes etapes.