diumenge, 23 de gener del 2011

Primera etapa del Vinalopó i segona de la Marina

Volta al Vinalopó. Primera etapa. Sax. Dissabte 22 de gener

En un dissabte fred i amb les fonts de la localitat glaçades, Sax acollia la primera etapa de la Volta al Vinalopó en un traçat sense pràcticament complicacions. Com és habitual, i més quan el primer recorregut és poc exigent, la cursa ha estat molt i molt nerviosa, més encara quan la victòria s'havia de disputar en un esprint massiu entre 126 dels prop de 200 corredors que havien eixit en l'etapa.
M.A.Mínguez (Boyer) ha fet valdre uns metres trets en l'últim revolt i és el primer líder. El millor corredor de la Grupeta ha estat de nou Miquel Alandete, que es classificava seté. La pròxima etapa es disputa a Sant Vicent del Raspeig.

--------------------------------------------------------------

Volta a la Marina. Segona etapa. Xàbia. Diumenge 23 de gener

Si l'etapa del Vinalopó del dia anterior va estar marcada pel fred, la primera de la Marina a Xàbia afegia aigua i aiguaneu en els instants previs a l'eixida. Sort que la cosa ha parat poc després de les 10 i els valents que han pres l'eixida no han patit molta pluja i la carretera ha millorat al llarg del matí. L'anècdota (i l'ensurt) per als corredors de la Grupeta ha estat provocada per un malentés. Alguns corredors de l'equip confiaven que l'eixida es prendria a les 10.30 i resulta que els jutges han xiulat cap a les 10.15. Els corredors eixien i Miquel Alandete estava acabant de fer el café en un bar de les proximitats. Miquel ha aconseguit entrar en la caravana i connectar amb els últims corredors prop de Jesús Pobre. I gràcies. El corredor d'Algemesí estava molt il·lusionat de gravar la primera etapa amb la càmera onboard però no ha tingut temps ni de posar-la en marxa.
L'etapa no tenia complicacions, a penes la lleugera pujada dels carrers de Xàbia. En l'última de les quatre voltes al circuit, dos corredors han agafat uns segons al gran grup. I.Serra (Aquabest) s'ha imposat en l'etapa. El gran grup es disputava l'esprint i Alandete es classificava quart del grup i sisé en l'etapa. El diumenge que ve es disputa la tradicional etapa de Dénia amb l'ascensió al Montgó a escassos 5 km de meta. Dos coses segures per a l'etapa del Montgó: no hi haurà esprint massiu i els corredors de la Grupeta estaran més atents a l'eixida.


Imatge: Miquel Alandete en una foto d'arxiu. Photo © Fer Moreno