diumenge, 28 de febrer del 2010

David Gallardo, campió autonòmic de Marató en BTT

David Gallardo, "el Roget" de la Grupeta de la Ribera, s'ha proclamat campió autonòmic de Marató en bicicleta tot terreny en el campionat disputat a Quesa. Gallardo havia afinat el seu punt de forma en algunes etapes de la Volta a la Marina i el Vinalopó col·laborant en el treball d'equip en favor dels seus companys d'equip de la Grupeta de la Ribera. La matinal de Quesa congregava més de 250 bikers de totes les categories i allí, com mostra la imatge, Gallardo coincidia amb Paolo Fiorni, gerent de Ford Sarasqueta, amic, col·laborador i espònsor de la Grupeta de la Ribera, que també disputava el campionat.

La prova de Quesa, d'aproximadament 50 quilòmetres, acumulava un desnivell de més de 1.500 metros amb canvis d'orografia constants, dos ascensions amb rampes superiors al 20% i algunes zones tècniques de descens. El corredor pèl-roig de la Grupeta fonamentava el seu avantatge en el bon colp de pedal que té en l'ascensió i la seua victòria ha estat senzillament incontestable. És el segon campionat autonòmic de BTT consecutiu que guanya el corredor Màster de l'equip de la Ribera.

En breu publicarem les classificacions oficials.


Només queda una etapa i Alandete continua de líder del Vinalopó

Volta al Vinalopó. Sisena i setena etapes. Novelda i Castalla. 27 i 28 de febrer

La sisena etapa de la Volta al Vinalopó va ser probablement la més difícil de la temporada. El recorregut tenia alguns trams molt complicats i alguns ciclistes van intentar que l'etapa no se celebrara. De fet la primera de les cinc voltes del recorregut es feia neutralitzada -incloent la curta ascensió al Castell de la Mola- perquè tots les participants conegueren les parts més perilloses. En els primers compassos de la prova va quallar una escapada de sis corredors on només hi havia Rafa Rodríguez com a corredor important per a la general, ja que era cinquè al començament de l'etapa. Miquel Alandete no volia cedir molts punts a Novelda i en l'última ascensió despenjava tots els corredors del grup on viatjava per intentar aconseguir la renda del seté classificat, però una mala senyalització de la policia local l'equivocava en l'últim quilòmetre i encara amb sort va poder ser 12é. L'etapa era per a Díaz (Monforte) i l'élite Rafa Rodríguez (Superfroiz) era segon.

L'etapa suspesa de Castalla de fa dos setmanes se celebrava l'endemà de la de Novelda, en un circuit semiurbà de quatre quilòmetres on bufava vent en alguns trams. La general provisional continuava encapçalada per Alandete, però Rafa Rodríguez era ja segon. Rodríguez, corredor élite del Superfroiz i porfessional en 2008 era i és una amenaça per al Màster d'Algemesí i havia deixat clar que el seu gran objectiu era la classificació general. En l'esprint final d'un grup reduït d'una dotzena de supervivents, Alandete vigilava la roda de Rodríguez i es classificava quart en l'etapa, just un lloc per darrere de Rodríguez. L'etapa era per a Óscar Andrés (Monforte) i segon era l'élite David Calatayud (Mutua Levante).

Després de Castalla, en la general Alandete té 1.220 punts i Rodríguez en té 1.050 punts. El corredor de la Grupeta no té la volta encara al sac, però sí ben encarada per a l'etapa final de Petrer, el pròxim diumenge dia 7 de març. El circuit de Petrer, al més pur estil mundialista, és perfecte per a les característiques d'Alandete, que es troba molt més solt en etapes de muntanya o en circuits que inclouen pujades realment selectives. Amb tot, la qualitat de l'exprofessional Rafa Rodríguez, que és un dels millor élite d'Espanya, no permetrà ni un moment de relax a l'excampió del món Màster.

Vídeo de l'etapa de Castalla


Crònica i fotos de l'etapa de Novelda en Pasión Ciclista


Web oficial de la Volta al Vinalopó

Volta a la Marina. Cinquena etapa. Pedreguer. 28 de febrer

La coincidència de calendari de les etapes de Castalla (Volta al Vinalopó) i Pedreguer (Volta a la Marina) perjudicava molt els interessos de la Grupeta de la Ribera. Miquel Alandete havia de renunciar a l'etapa de la Marina (i pràcticament a la general) i Tomàs Lloret, que sí que disputava l'etapa de Pedreguer, es quedava sense un ajudant de luxe en la seua estratègia. L'equip de la Ribera es partia en dos blocs. Alandete, Talens, Gisbert i Herrero anaven a Castalla. Josué Arán, Tomàs Lloret i Miguel Lloret anaven a Pedreguer. I damunt David Gallardo disputava el mateix dia el campionat de la Comunitat Valenciana de Marató en BTT. A Pedreguer, Tomàs Lloret intentava l'assalt a la general amb una escapada matinera però el control de l'equip del líder tombava l'aventura. El treball de l'equip del líder del líder, Jesús Fort, no servia de res perquè si bé neutralitzaven l'escapada de Lloret, la quarta posició en l'etapa de Miravalles (Monblau) el feia ser el nou líder, ja que Fort (Valldigna) només podia ser vuité. Tomàs Lloret es ara sisé en la general i el guanyador de l'etapa de Pedreguer, Emili Martí, segon. L'anterior líder, Fort, baixa la tercera posició de la general.

Crònica de l'etapa de Pedreguer (Volta a la Marina)

Imatges:
  • Miquel Alandete, al mig, amb el maillot rosa de líder del Vinalopó. Fotografia de José Antonio Esteve (Monforte del Cid)
  • Tomàs Lloret, en el centre, de blanc, en la disputa de la Volta a la Marina