dissabte, 20 de febrer del 2010

Alandete, més líder del Vinalopó

Després de la suspensió de l'etapa de Castalla, la Volta al Vinalopó es reprenia en la cinquena etapa, celebrada a Monfort del Cid. Si bé el recorregut no presentava a penes dificultats -cinc voltes de 14 km per bona carretera amb una lleugera ascensió a meitat del traçat-, el vent de costat rebentava la prova en la segona volta. El líder no entrava en un primer moment en el tall definitiu, com es veu en el vídeo que linkegem, però estava viu, remuntava i aconseguia empalmar. 10 corredors consolidaven una escapada on la Grupeta de la Ribera tenia dos representants, el líder i David Gallardo. El moviment col·lapsava la volta, ja que ni el segon ni el tercer classificats (Richard Bruce i F.J. Martínez) es ficaven en el tall. Llevat d'Alandete, el primer corredor de la general que no havia perdut el tren era l'andalús José Cánovas, quart en la general a l'arranc de l'etapa. El final a Monfort repetia el guió habitual, ja que els corredors cedien el control de l'etapa al líder, qui només s'havia de preocupar de Cánovas per sentenciar la volta. Guillermo Ferrer (Mutua Levante) arrancava a falta de set km i guanyava l'etapa. Miquel Alandete era sisé, per davant de Cánovas, seté en l'etapa i ara segon en la general. El líder augmenta de nou el seu avantatge, que ara és de 249 punts.

La volta es reprén dissabte que ve a Novelda, però l'organització ha decidit celebrar l'etapa suspesa de Castalla el pròxim diumenge sobre un circuit urbà. El mateix diumenge es disputa l'etapa de Pedreguer de la Volta a la Marina. El reglament del Vinalopó permet als corredors descartar el pitjor resultat entre totes les etapes i per tant és possible que l'etapa de Castalla, amb un recorregut poc favorable per a Alandete, es dispute sense líder. El col·lectiu de la Grupeta de la Ribera encara no ha consensuat la decisió.
Imatge: els 10 correrdors de l'escapada bona on hi havia el dorsal 7 David Gallardo i el líder, el dorsal 1 Miquel Alandete