dissabte, 20 de març de 2010

Miquel Alandete i Álvaro García s'imposen en la crono per parelles de Castelló de la Ribera


Miquel Alandete (Màster, Grupeta de la Ribera) i Álvaro García (Elite, Universitat Politècnica) s'han imposat en la tradicional contra-rellotge per parelles que ha organitzat el club ciclista de Castelló de la Ribera. La prova ha congregat corredors de molta qualitat, com ara el professional en 2009 Javier Benítez (parella amb Salvador Sanchis), el professional Pascual Orengo o l'actual campió d'Espanya Elite de contra-rellotge José Belda.

La zona d'eixida i arribada s'ha disposat perfectament i tot el circuit estava ben senyalitzat i controlat. El recorregut de 10,4 km completament plans transcorria per bona carretera i potser l'única dificultat era el vent que bufava de cara en la recta de 3 kms entre la Pobla Llarga i Manuel.

Miquel Alandete i Álvaro García, amics i companys d'entrenament, han estat l'última parella que ha pres l'eixida i el seu registre, 12 minuts i 4 segons, ha superat tots els anteriors. Els dos riberencs, bons especialistes en la lluita contra el rellotge, han volat a una velocitat mitjana de més de 47 km/h i s'han coordinat perfectament en els relleus. No ho han tingut del tot fàcil els dos corredors de la Ribera, ja que en l'últim tram de la crono Álvaro Garcia ha rebentat el tubular de la seua roda lenticular contra un albelló i ha entrat en meta amb la roda punxada.

Álvaro García és un corredor Elite de Carlet que té en el seu palmarés resultats tan destacats com el segon lloc en la Volta a Espanya Elite o el quart lloc en el campionat d'Espanya. García es va formar com a corredor de carretera en les files de la Grupeta de la Ribera en 2006 i 2007, on va ser company d'equip de Miquel Alandete.

Els altres dos membres de la Grupeta destacats en la crono de Castelló han estat Josep Talens (M-50) i Luis Gisbert (M-40). La parella de l'equip de la Ribera, que era de les primeres a disputar la crono, marcava un temps de 13'28", que s'ha mantingut com a millor registre M-50 durant gran part de la prova. Finalment la parella formada per Momparler i Perales rebaixava per escassos segons el seu temps. Talens i Gisbert s'han classificat en segon lloc en la seua categoria.


Imatges:
  • En el podi, d'esquerra a dreta, Pascual Orengo i Pascual Orengo, Álvaro Garcia i Miquel Alandete, Salva Sanchis i Javi Benítez.
  • Els quatre ciclistes de la Ribera, d'esquerra a dreta, Miquel Alandete, Álvaro García (UPV), Luis Gisbert i Josep Talens.