diumenge, 25 d’abril de 2010

Exhibició de Miquel Alandete en la volta VIII Cinturón al Sur de AlicanteHui diumenge ha acabat la volta VIII Cinturón al Sur de Alicante. La ronda ha constat de tres etapes i s'ha disputat durant els dies 23, 24 i 25 d'abril.

La primera etapa (Orihuela-Daya Vieja. 78km) va ser certament incòmoda per als corredors, que arrancaven d'Orihuela mentre plovia a bots i barrals. Les carreteres tenien un pam d'aigua i els revolts es feien molt difícils. A pocs quilòmetres del final, Jorge Rodríguez (Inelecma) consolidava una lleugera diferència i en la meta aconseguia una renda de set segons sobre el gran grup. Miquel Alandete es ficava en l'esprint i acabava quart en l'etapa.

La segona etapa, la del dissabte, es dividia en dos sectors, una prova en línia al matí i una crono individual de quatre quilòmetres a la vesprada. El sector del matí (Daya Vieja-Benijófar. 66km) presentava les pujades de l'ermita de Redován i el cementeri d'Hurchillo. En la segona pujada un atac d'Alandete seleccionava el grup i una dotzena de corredors es presentaven junts als carrers de Benijófar. El Madrileny Alberto Sánchez (Mariscos Castellar) guanyava l'etapa i Alandete fregava la victòria i era segon. El líder salvava l'etapa ja que havia aconseguit ficar-se en l'escapada. En la crono de quatre km de la vesprada s'imposava el mallorquí Jaume Maimó (Cala d'Or), amb un temps de 5'15". Miquel Alandete tenia moltes esperances en la crono de Benijófar i confiava en el rendiment d'altres ocasions, però en cap moment podia agafar un bon ritme i finalment era seté amb un temps de 5'23'', amb el mateix registre que quart, cinqué i sisé classificats. Rodríguez encara mantenia el maillot de líder.

Tot havia quedat en l'aire per a l'etapa reina de diumenge (Benijófar-Orihuela. 100km), amb la doble ascensió a Rebate. Alandete partia com a sisé classificat en la general, a 10 segons del líder. En les primeres rampes de l'alt de Rebate el corredor d'Algemesí dinamitava la carrera, guanyava la partida a tots els corredors importants de la general i, després d'una exhibició de prop de 60 km, guanyava l'etapa. En els primers quilòmetres de l'escapada, Alandete tenia l'ajuda d'Emili Martí (Senabre), però en la segona ascensió el corredor d'Algemesí es quedava sol, aguantava 40 quilòmetres de persecució i celebrava en solitari la victòria d'etapa i la general pels carrers d'Orihuela.

Imatge 1: Miquel Alandete celebra el seu triomf a la meta d'Orihuela. Photo©Pasión Ciclista
Imatge 2: Miquel durant la disputa de la contra-rellotge individual de Benijófar

Classificacions completes en breu