dissabte, 25 de juliol del 2009

Jordi Berenguer, campió d'Espanya

El corredor de la Grupeta de la Ribera Jordi Berenguer s'ha proclamat campió d'Espanya Màster-30 a la localitat asturiana de Mieres. En la prova, organitzada per la Real Federación Española de Ciclismo, s'arribava al límit màxim d'inscripció (200 corredors) i han participat les seleccions més importants del ciclisme espanyol. Berenguer, corredor nascut a Alginet però actualment amb residència a Xàtiva, s'ha exhibit en un recorregut dur on s'ha imposat a corredors del nivell de l'andalús David Romero. Romero, que defensava el títol de campió d'Espanya, també va ser bronze en el Campionat del Món en 2008.
Per voluntat del destí, Berenguer és campió d'Espanya el mateix dia que el ciclista professional Juanma Gárate (Rabobank) guanya l'etapa del Mont Ventoux del Tour de França. En 2005, en el campionat d'Espanya en ruta per a corredors professionals celebrat a Múrcia, Gárate era primer i Jordi Berenguer tercer.

Jordi Berenguer ja està seleccionat per al Campionat del Món que se celebrarà a Àustria el 30 d'agost i lluirà el maillot roig i groc de campió d'Espanya fins a la celebració del campionat en 2010. La seua prestigiosa victòria completa un espectacular panorama de títols que col·lecciona la Grupeta de la Ribera, un equip i un club modest, format i gestionat per amics, però alhora emprenedor i original. L'equip riberenc pot presumir ara d'haver aconseguit en els últims 3 anys un palmarés impressionant i un pòquer d'asos en victòries individuals: el Campionat Autonòmic de la Comunitat Valenciana (Tomàs Lloret), la Copa d'Espanya i el Campionat del Món (Miquel Alandete) i ara el Campionat d'Espanya de Berenguer.