diumenge, 7 de març de 2010

La Vie en Rose

Miquel Alandete, vencedor final del Vinalopó

Crònica de l'última etapa de Petrer de la Volta al Vinalopó. Diumenge 7 de març

Miquel Alandete, gràcies a una etapa plena de fortalesa, ha conservat sense problemes el maillot rosa de la Volta al Vinalopó en l'etapa de Petrer. Així s'ha endut a Algemesí la prestigiosa ronda per segon any consecutiu. A pesar de la dura oposició de l'elite Rafa Rodríguez, corredor professional en 2008 i guanyador de quatre etapes en el Vinalopó l'any passat, Alandete ha plantat cara i no ha permés cap moviment del corredor alacantí de Supermecados Froiz.

La prova de Petrer, huitena i última de la volta, començava a les 10 del matí enmig d'una pluja lleugera que complicava el traçat en alguns revolts. El panorama possibilitava la victòria de Rodríguez en la general final, però estava obligat a controlar la carrera, guanyar l'etapa i esperar que Alandete no fóra segon.

L'etapa s'ha esclarit molt en la segona volta, quan Alandete, que no estava disposat a haver de respondre a tots els atacs, arrancava en la part més empinada i se n'anava en solitari. Sonava l'alarma i la persecució s'organitzava de seguida. Amb Alandete neutralitzat en la part plana, Miguel i Tomàs Lloret, els dos corredors de la Grupeta de la Ribera més entonats, treballaven en favor del seu líder, però els atacs continus al maillot rosa i la selecció de les quatre últimes voltes propiciaven un mà a mà absolutament espectacular entre els dos corredors més forts de tota la volta: Rodríguez i Alandete. Alandete responia perfectament als atacs de l'alacantí i els contraatacs del d'Algemesí seleccionaven més encara el grup. Al final la vigilància entre els dos permetia la incorporació dels altres corredors que sistemàticament perdien contacte en la part més dura del circuit. I és que Rodríguez no es podia permetre una escapada només amb el riberenc: amb Rodríguez primer en l'etapa i Alandete segon, la volta era per al d'Algemesí. La vigilància propiciava una escapada de set corredors en l'última volta. L'aventura dels set ciclistes donava la volta matemàticament a Alandete, ja que Rodríguez perdia uns punts preciosos que li impedien destronar el corredor de la Ribera. Rodríguez, que havia invertit massa forces intentant desgastar el líder, buscava aliats per tirar avall l'escapada i intentava recobrar les forces, però ja era tard. Per davant, Manuel Sánchez (Monforte) vencia en l'etapa. Rafa Rodríguez era huité mentre Alandete, molt atent, era nové i celebrava el triomf pels carrers de Petrer.Imatge 1: Pels carrers de Petrer, Miquel Alandete posa a prova la fortalesa de Rafa Rodríguez, que tira del grup perseguidor.
Imatge 2: Alandete en una etapa anterior del Vinalopó 2010. Photo ©PasiónCiclista